Anasayfa
İletişim Bilgileri

Dequarvain Hastalığı

Önkoldan başparmağa uzanan uzun abduktor ve kısa ekstansor kasların tendonları el bileğinde 1.dorsal kompartman olarak adlandırılan kılıfın içinden geçtikten sonra başparmağa ulaşır. Bu kompartman içinde tendonların normalden farklı yüklere maruz kalmaları sonucu ki bu durum genellikle elin çarpık ve zorlu kullanımı sonucu oluşur, tendon kılıfları kalınlaşır.

Başparmak ve bilek hareketleri kısıtlı ve ağrılı hale gelir. Kompartman çatısı da zamanla kalınlaşır ve üzerine basmakla aşırı hassasiyet gösterir . Başparmağı tam bükme testi (Finkelstein) genellikle pozitiftir.

Bu rahatsızlığın tedavisinde öncelikle başparmak ve el bileğinin hareketlerini kısıtlayan bir atel uygulanarak tendon çevresindeki enflamasyonun azalması beklenir. Hekimin yaklaşımına göre gerekirse tedaviye fizik tedavi ajanları, non-steroid ilaçlar eklenebilir.Tedavinin hızlanması için tendon kılıfı içine steroid enjeksiyonu yapılabilir.

Uzun süren tedaviye cevap vermiyen veya iyileşip tekrar ortaya çıkan durumlarda tendon kılıflarının gevşetilmesi cerrahi işlem olarak önerilir.

Copyright 2011 © Manus El Cerrahisi - Her hakkı saklıdır.
Tasarım ve Yazılım: Global Medya